Maine Coon

.

Mor : Nordic Breed Adalena af Lykken Far: Lykken Jul ( Lykken White Christmas Dancer)

Videoerne her er af farfar

https://youtu.be/Ystt94p9J9U

https://youtu.be/M3xx5F1y2zA ( 3mnd)

 LYKKEN er et lille opdræt af Maine Coon katte. Vi valgte denne race fordi de har et dejligt vildt "look", og de er utrolig flotte med deres kraftige pels og vajende haler. De har et spændende gemyt og er store personligheder.  Vi startet opdrættet i år 2000 da vi fik vores første avlskat.  I mange år hentet vi katte med nye og forskellige blodlinier fra udlandet, bl. U.S.A. og Cananda. Jeg opdrætter nu kun få kuld og med kun nogle få katte og der kommer ikke til at blive importeret nye katte fra udlandet.

 Maine Coon er en katterace som udvikler sig langsomt, og det kan være
svært, når man ser en lille killing, at vide hvordan den bliver som voksen. Under Tidligere Kuld kan du se eksempler på nogle af vores tidligere killinger og se deres udvikling. Vores katte har et dejligt temperament, men ingen er ens - alle har sin egen personlighed. Mange Maine Coon katte kan lide selskab af en anden kat, men nogle kan også trives som enekatte - bare deres mennesker har tid til at snakke og lege med dem. De er sociale og selskabelige katte som gerne vil være med i alt som forgår i et hjem . De fleste hunkatte har adgang til hele huset og en overdækket løbegård på ca 20 m2.  De fertile hankatte har sit eget kattehus med  stor løbegård. 
Der kan blive killinger i forsk. farver og mønstre, også  silver varianter med tabby mønster eller smoke.  Nogle vil være med forskællige grader af hvidt . Alle killinger sælges med stamtavle/ registreringsbevis og der laves en købekontrakt. Inden afrejse er  killingen vaccineret  og dyrlægeundersøgt .Vi opdrætter kun få kuld pr. år og alle vores killinger bliver behandlet med kærlighed og respekt.
Målet er at opdrætte killinger med et godt helbred, godt temperament og så god type som muligt. Målet er stadig væk at opdætte Maine Coon katte med  genetisk diversitet og at bringe indavlsprocenten ned. Som en del af dette projekt  har vi tidligere taget nye blodlinjer (foundation) ind i vores opdræt. Alle avlskatte  bliver testet for HCM (en form for arvelig hjerteforstørrelse) med EccoDoppler scanning . Alle  avlskatte ( eller deres forfedre ) er undersøgt og testet negativ med  DNA test (MyBPC) som kan påvise om katten har en øget genetisk disposition til sygdommen HCM . Alle avlskatte bliver testet for HD (hofteledsdysplasi).  Der bliver også testet for en rekke andre sygdomme. Man kan aldrig gardere sig 100% mod disse og andre sygdomme, men vi gør det som er muligt for at sikre vores killinger et godt helbred. Du kan under links finde flere henvisninger til info om HCM og HD. Når man avler med nye blodlinier kan man ikke forvente at de første generationer får perfekt showtype.

Klik her for at se katter som vi har ejet og som er i stamtavlen til vores killinger og avlskatte. Nogle af dem har også afkom hos andre opdrættere og i andre land. Nogle af kastraterne er nu kælekatte i andre hjem.
Vi har også polydactyle Maine Coon katte i avlen. Dvs. de har flere tær end normalt, sådan som man tror mange af de oprindelige Maine Coon katte har haft. Vi synes det er vigtigt at bevare dette træk .

Hvis du vil vide mere om Foundation katte, kan vi anbefale dig  dette links: http://web.archive.org/web/20050405080126/http://www.prairiebaby.com/id13.htm

Du kan også lese om Maine Coon racen, sygdommer outcross m.m. på

http://www.pawpeds.com


Jeg sælger kun avskatte til andre opdrættere som har et  registreret opdræt og test program på plads når det gælder arvelige sygdomme.

Se testresulater under de enkelte katte.
Alle voksne katte i katteriet er fuldt vaccineret også mod FeLV eller testet neg for FeLV/FiV .Vi er medlemmer af JYRAK: tilsluttet Felis Danica (FIFe),  og Maine Coonklubben, Danmark.
Under Links kan du finde flere oplysninger om Maine Coon racen og opdræt af den. Du kan også finde links til andre opdrættere.
Vi opdrætter delvis med nye blodlinier og vil tit beholde en killing af de kuld vi laver til vores eget opdræt . For at undgå at få for mange katte vil der lejlighedsvis være unge voksne katte som søger et nyt hjem. Disse sælges til reduseret pris. NB. Hvis du køber en ung eller voksen avlskat som er i stamtavlen til vores katte, vil vi i nogle tilfælde  bede dig om at være behjælpelig med opfølgning af hjertetest på katten. Når du har købt en killing hos os, vil vi gerne have tilbagemelding om killingens udvikling fra tid til anden. Du må også gerne sende os billeder af din kat. Killinger som er solgt er i  hjemmesidens database og kan hentes frem på "Tidligere Kuld" .

Vi er medlem af Viking Cats/TICA , CFF og Maine Coon Klubben Danmark.

Her er mere info om killingekøb:   Om køb af Killing.
Hvis du ønsker at se billeder af nogle af vores tidligere killinger, se Tidligere Kuld. Hvis du ønsker mere information  om kattene eller forkøre dig om killinger, er du velkommen til at tage kontakt  på  E-mail : lykken@soebugten.dk  eller Telefon 97752062, mobil 53702062, FAX 97724098
Adresse:
Saltbækvej 66, Nr. Dråby
7900 Nykøbing Mors

 Jeg har et nyt kuld som du kan se under killinger. De er under  vurdering frem til de er ca 9 uger.  Du kan tage kontakt hvis du ønsker at komme i betraktning til en af dem.

 Maine Coon killinger :

https://www.youtube.com/watch?v=OBvf_NKD1lI&feature=em-upload_owner

 Her er et liks til nogle af killingerne fra et af vores sidste kuld, se her : Lykken Maine Coon killinger

 

På billedet nederst er Lykken´s Kathinka PP ( solgt )

 

 

 

Hanner
Lykken White Christmas Dancer

Hun katte
Lynx Luna Hilla PP of Lykken
Nordic Breed Adalena of Lykken

Killinger

 Nordic Breed Adalena & Lykken White Christmas Dancer:
    Lykken Eddie Fireworks
    Lykken Hermann
    Lykken Isabella
    Lykken Isadora
    Lykken Joy of Whiteness
Ungkatte

Tidligere kuld
Lykken Castiel
Lykken Attila
Lykken Haakon Den Gode P
Lykken Red Knight
Lykken Wonder of Life
Lykken's Silvia
Lykken's Sumo
Lykken's Prince Felix
Lykken´s Jaguar
Lykken´s Kathinka PP
Lykken´s Silk Power PP
Lykken´s Silkeblomst
 
     
 
   
Søbugten, Copyright © 2001-2024 - Astrid Lykken